آموزش وردپرس

آموزش انتقال وردپرس به سایت دیگر

با سلام،

با توجه به اینکه کاربرانی که قالب های ما رو خریداری می کنند معمولا در دو قسمت سوال دارند. ابتدا اینکه چطور محتوای دموی قالب رو روی سایتشون پیاده سازی کنند، و دیگری اینکه چطور محتوای سایتی رو که به صورت آزمایشی درست کرده اند رو روی هاست اصلیشون انتقال بدن. مورد اول رو که برای کاربرها انجام میدیم و آموزش نصب هر قالب توی فایل اون قالب قرار گرفته. در اینجا قصد داریم آموزش انتقال وردپرس به سایت دیگر تهیه نسخه پشتیبان از طریق انتقال پایگاه داده وردپرس رو داشته باشیم. یعنی اینکه چطور محتوای سایت رو نسخه پشتیبان بگیرید و به هاست جدیدتون منتقل کنید.

برای این کار دو روش اصلی وجود داره. ابتدا اینکه دیتابیس و محتوای هاست رو به هاست جدید انتقال بدید و دوم اینکه از مطالب وردپرس بکآپ بگیرید و به وردپرس جدید انتقال بدید. به نظر ما روش دوم اصولی تره، اما در اینجا مطلب روش اول توضیح داده خواهد شد که برای انتقال وردپرس از localhost به هاست مناسب تره، و در آموزش بعدی  دومین روش رو توضیح میدیم.

 

آموزش انتقال دیتابیس و هاست وردپرس به هاست جدید: 

برای این کار ابتدا نیاز هست که در هاست مبدا (هاست قدیم) از دیتابیس خود اکسپورت بگیرید. برای اینکار ابتدا به پنل هاست خود رفته و سپس وارد محیط PhpMyAdmin شوید.

طبق تصویر زیر ابتدا روی دیتابیسی که می خواهید کلیک کنید، و سپس در صفحه جدیدی که بارگذاری می شود، از منوی بالای صفحه به قسمت Export بروید.

آموزش انتقال وردپرس از لوکالهاست

حال در صفحه ی باز شده، مطابق تصویر زیر، دکمه GO را بزنید تا فایل دیتابیس برای شما دانلود شود.

آموزش انتقال وردپرس از لوکالهاست

قسمت مهم کار اینجاست! شما اگر وبسایت جدیدتان آدرس دامنه ی دیگری دارد، باید در فایل دیتابیس تمامی قسمتهایی که نام دامنه قبلی استفاده شده، با دامنه جدید Replace شود. به این منظور نیاز به یک ویرایشگر متن و کد دارید. برای این قسمت من ویرایشگر Notepad++ را پیشنهاد می دهم. ابتدا آن را دریافت کنید و فایل دیتابیس را با آن باز کنید. مطابق تصویر زیر، در این برنامه کلید ترکیبی CTRL + F را بزنید تا کادر زیر باز شود. به قسمت Replace بروید و کادر ها را مطابق نیاز خود پر کنید. در کادر اول آدرس دامنه مبدا را بزنید. مثلا اگر دامنه قبلی شما example.ir و دامنه جدید شما test.com است، در کادر اول عبارت example و در کادر دوم عبارت test را بزنید و در نهایت دکمه Replace All را بزنید تا تمامی موارد جایگزین شود.

نسخه پشتیبان بکاپ دیتابیس وردپرس

حال فایل دیتابیس را ذخیره کنید و به PhpMyAdmin در هاست جدیدتان بروید. مانند تصویر زیر ابتدا از قسمت Database یک دیتابیس جدید ایجاد کنید. توجه داشته باشید که فیلد Collation باید روی utf8_persian_ci باشد که در تصویر می بینید.

بکاپ گیری از وردپرس

بعد از ساخت دیتابیس، از منوی سمت چپ روی نام آن کلیک کنید و به قسمت Import بروید و مانند تصویر زیر فایلی که دریافت کردید را در اینجا آپلود کنید. پس از آپلود شما دیتابیس را با موفقیت انتقال داده اید.

نسخه پشتیبان وردپرس و انتقال

حالا نیاز داریم تا محتویات هاست قبلی را به هاست جدید انتقال دهیم که این کار خیلی ساده است. ابتدا به قسمت File Manager از هاست خود بروید و ورد فولدر public_html شوید.

در اینجا ما به صورت تصویری روی هر دو پنل Cpanel و DirectAdmin توضیح خواهیم داد. اگر پنل هاست شما دایرکت ادمین است مانند تصویر زیر ابتدا فایل را انتخاب کنید و به Clipboard بفرستید. سپس مانند شماره ۳ تصویر، برای فایل خود نامی انتخاب کنید و فایل را زیپ کنید:

گرفتن خروجی از دیتابیس دایرکت ادمین

اگر هاست شما دارای محیط Cpanel است طبق تصویر زیر روی فولدر کلیک راست کنید و Comporess را بزنید:

گرفتن خروجی از دیتابیس دایرکت سی پنل

حالا تنها نیاز است که این فایل زیپ که دریافت کردید را به هاست جدیدتون انتقال بدید!

نکته: بعد از این کارها ممکنه که برخی تغییرات جزئی توی سایتتون با نسخه قدیمی دیده بشه که معمولا دو علت داره. ابتدا اینکه قالب قبلی وردپرس شما برخی فایل ها و تنظیمات رو Cache کرده و الان نمیتونه این فایل ها رو بخونه این این مشکل رو باید به صورت دستی اصلاح کنید. دوم اینکه در دیتابیس برخی از تغییر لینکها به درستی انجام نشده که باید با دقت بیشتری نام دامنه رو در فایل دیتابیس جستجو کنید.

در آموزش بعدی، همین کار رو با یک روش اصولی تر انجام میدیم! این روش بیشتر برای انتقال وردپرس از لوکالهاست به هاست و سرور است.

درج نظر